Willy Naessens investeert 3,5 miljoen euro in Waregem

WORTEGEM-PETEGEM / MARIE-JEANNE HUYSMAN EN WILLY NAESSENS

Marblo, een van de bedrijven van Willy Naessens, verhuist in september zijn site van Wortegem-Petegem naar Waregem. Marblo is een voedingsbedrijf dat gespecialiseerd is in dagschotels en soepen en desserts produceert. Het bedrijf werd opgericht door slagerij Blockeel uit Oudenaarde, maar kwam in mei 2015 in handen van de Willy Naessens Groep. Onder de vleugels van het distributiebedrijf Franky Fresh Food, die de schotels tot bij de klant brengt,  is het bedrijf sterk gegroeid. “De Marblo-producten worden ondertussen verdeeld in heel België”, zegt Dirk Deroose, CEO Willy Naessens Groep.   “Omdat op de huidige site te Wortegem-Petegem geen verdere groei meer mogelijk is, en omdat we tegelijk verwachten dat de markt voor bereide eenpersoonsgerechten zal blijven groeien, dringt een verhuis zich op. In de nieuwe vestiging op de plaats waar vroeger het textielbedrijf Bekaert-Depla was gevestigd, komt een volledig nieuwe installatie met de nieuwste en modernste machines in een ruimte van 2.500 m2. Zo zal Marblo verder kunnen groeien in de markt van bereide gerechten. Met deze investering is 3,5 miljoen euro gemoeid. De koelinstallaties zijn uitgerust met de allernieuwste technieken om via een lager verbruik een hoger rendement te halen. Het hart van de fabriek is de warme keuken van ongeveer 500m²  waar alles wordt voorbereid.  Hier worden sausen en stoofpotjes gemaakt, vis en vlees afgebakken, groentjes gestoofd, aardappelen en rijst of pasta bereid en zo meer.  Grote hightech dampkappen zorgen voor een perfecte afzuiging.”

De investering in Marlbo is overigens lang niet de enige die de Willy Naessens Groep dit jaar doet. Voor 2016 zullen de investeringen van de groep uitkomen op 27 miljoen euro, waarvan het leeuwendeel (21 miljoen euro)  gaat naar een nieuwe fabriek in Bornem voor de productie van voorgespannen betonnen liggers voor zware gewapende betonconstructies. Het nieuwe bedrijf, Interton, zal er werk bieden aan een veertigtal medewerkers. (KC/GD)