Hiele december 20

West-Vlaamse topchef Willem Hiele ruilt Koksijde in voor Oostende

KOKSIJDE - De bekende topchef Willem Hiele houdt zijn sterrenrestaurant (één Michelin-ster) in Koksijde voor bekeken, maar hij legt zijn kokmuts geenszins aan de kant, integendeel zelfs. Hij toont torenhoge ambities met een nieuwe eettent in Oostende. In 2022 wordt een en ander concreet.   

Willem Hiele bouwde de voorbije tien jaar met succes aan zijn Michelin-sterrenstatus. Ook corona kreeg hem niet klein. Als toetje tekende hij zelfs voor een fris geluid door maandenlang naast zijn restaurant ook een soort ’tentenkamp’ te bouwen dat diende als marktplaats met allerlei lekkers van eigen hand of met streekproducten. Inclusief een aanbod van zelf gemaakte afhaalpizza’s.

Nu is de zoeker in Willem Hiele klaar voor een nieuwe stap in zijn culinaire carrière. De uit Oostende afkomstige chef wil terug naar zijn roots en in de Koningin der Badsteden uitpakken met een nieuwe zaak. “Oostende is de stad van mijn hart”, zegt Hiele openhartig in een bijdrage in De Morgen.

In Koksijde was Hiele actief in een historisch vissershuisje met bucolische tuin. In Oostende zal hij wat infrastructuur betreft tekenen voor een stijlbreuk. Het mag allemaal wat sjieker. Hij wil er ook het culinaire koppelen aan kunst, architectuur en design. “Bedoeling is vooral om nog professioneler te werken”, geeft Hiele zelf aan. De naam van de zaak blijft dezelfde: Willem Hiele dus.