Denutte 23

West-Vlaamse serial entrepreneur Rudy Denutte verkoopt zijn Oost-Vlaams bedrijf De Rocker Logistics aan Antwerpse groep

KORTRIJK - De West-Vlaamse serial entrepreneur Rudy Denutte heeft zijn bedrijf De Rocker Logistics van de hand gedaan. Dat nieuws bevestigt hij aan Made in West-Vlaanderen. Koper van dienst is de Antwerpse en inzake logistiek breed vertakte Distrilog Group uit Willebroek. Denutte zelf noemt het een logische beslissing. "Schaalgrootte is in deze sector meer en meer een must, ook al om de ambities inzake duurzaamheid waar te maken", zegt Denutte. "De Rocker Logistics was te klein om groot te zijn en te groot om klein te zijn. Nu heeft het een stevige nieuwe moedermaatschappij wat de toekomst verzekert."

Distrilog Group versterkt met deze strategische overname zijn positie in de geconditioneerde voedingslogistiek. De logistieke infrastructuur van De Rocker, gelegen tussen Gent en Antwerpen, is ook een meegenomen aanvulling op de bestaande infrastructuur van Distrilog Group.

De Rocker Logistics is gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerde logistiek en opslag van goederen voor derden. Rudy Denutte zette enkele jaren terug een state-of-the-art opslagplaats met bijhorende kantoren neer in Zele. Na de verkoop aan Distrilog blijft Denutte ook eigenaar van de gebouwen. Bij De Rocker Logistics, dat 15.000 vierkante meter opslagplaats beheert, werken er een 50-tal mensen.  “Door deel uit te maken van de Distrilog Group, een familiebedrijf net zoals De Rocker Logistics, zijn we beter in staat om onze groeiambities waar te maken en de uitdagingen van morgen het hoofd te bieden”, luidt de commentaar van Rudy Denutte, de sterke man achter De Rocker Logistics. “Met Philip Salaerts (CEO van Distrilog) die ik al twintig jaar ken, was er ook een duidelijk fit en eenzelfde visie op de zaken.”

Serial entrepreneur

Er werd geen overnameprijs bekend gemaakt. Rudy Denutte zal mee helpen instaan voor een perfecte overdracht. Hij laat nu al uitschijnen dat zijn drang om op zelfstandige basis (maar in een andere sector) te blijven ondernemen, hier allerminst stopt.

Denutte, afkomstig uit Bellegem, verwierf in de jaren negentig een hele reputatie door als West-Vlaming een Antwerpse natie (de Werf- en Vlasnatie) op te kopen, een toen op zijn zachtst gezegd ongewone move. Dat bedrijf werd later verkocht aan Katoennatie van Fernand Huts, en Denutte ging dan ook enkele jaren werken voor Huts. Denutte bestempelt Huts nog altijd als zijn grote leermeester als het over ondernemerschap gaat.