Boury

West-Vlaamse chefs scoren nationaal en internationaal

BRUGGE – West-Vlaanderen een culinair Mekka? Dat mag je wel stellen, ja. De voorbije dagen werd dat nog eens duidelijk met de wedstrijd Prosper Montagné en een klassering van de beste chefs wereldwijd. 

In de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge vond de finale plaats van de gerenommeerde culinaire wedstrijd Prosper Montagné. Het concours ging onder meer op zoek naar de ‘Eerste Kok van België’. Deze finalisten dongen naar de eretitel: Fabian Bail van restaurant Paul de Pierre in Maarkedal, Benny Dechamps, sous-chef van Salons Saint Germain in Diksmuide, David Grosdent, chef van restaurant L’Envie in Sint-Denijs, Lukas Moonens, chef de partie van restaurant Boury in Roeselare en Sander Van de Walle, sous-chef van de Sel Gris in Duinbergen. Het was die laatste die de jury het meest kon overtuigen met een opgelegde warme en koude bereiding op basis van Sint-Jacobsvruchten, een gerecht met lamsrug en een chocoladeflan.