Week van de “korte keten”

banner_korteketen_new

Van 27 mei tot 5 juni wordt de zogenaamde “Korte Keten” volop in de kijker geplaatst in West-Vlaanderen tijdens “De week van de korte keten”. Via deze actie worden consumenten en horecazaken gestimuleerd om producten rechtstreeks bij lokale producenten aan te kopen.  Op die manier krijg je verse, seizoensgebonden producten met een minimum aan voedselkilometers op de teller. Aan een ruim en gevarieerd aanbod alvast geen gebrek. West-Vlaanderen telt ontelbare parels van hoeve- en streekproducten. Het label “honderd procent West-Vlaams, Hoeve- & Streekproducten” zorgt voor een culinaire ontdekkingsreis door de provincie. Het label garandeert eerlijke, authentieke en kwalitatieve producten. De week van de korte keten is een initiatief van Westtoer en de POM West-Vlaanderen.

Tientallen West-Vlaamse producenten zetten hun deuren open en gunnen de bezoekers een blik achter de schermen. Er is voor elk wat wils: van demonstraties tot  gegidste bedrijfsbezoeken. Ontdek het reilen en zeilen van een hedendaagse zuivelboerderij, hoe koffie gebrand wordt, hoeveel soorten chocolade er bestaan en nog veel meer. Proeven hoort er natuurlijk ook bij. (KC)