Bouchez bezoekt een bedrijf dat ruim 40 jaar op de teller heeft staan. 1 mei 1980 was een mijlpaal voor de bekende West-Vlaamse ondernemer Donald Muylle die aan zijn grote avontuur begon met Dovy Keukens. Vandaag telt Dovy 35 toonzalen in België, een fabriek van 55.000 m2 in Roeselare en 650 professionele medewerkers. 42 jaar later blijft de visie van vroeger nog altijd behouden: keukens bouwen van zeer hoge kwaliteit aan een betaalbare prijs door het uitschakelen van tussenpersonen en het rechtstreeks leveren van fabrikant naar klant.
Ideale kennismaking
Dovy kende de voorbije jaren ook een sterke groei in Wallonië. In 2013 opende het in Doornik zijn eerste toonzaal in Wallonië, en ondertussen zijn er al 12 vestigingen. Deze sterke groei is Georges-Louis Bouchez niet ontgaan, die zich inschreef voor een bedrijfsbezoek. “Een ideale manier om kennis te maken met de Vlaamse bedrijfscultuur”, laat de Waalse politicus verstaan.
In de fabriek in Roeselare worden er jaarlijks 7.000 keukens gemaakt: van boomstam tot afgewerkte keuken. Dovy Keukens organiseert wekelijks bedrijfsbezoeken voor iedereen die zelf wil ontdekken hoe een keuken wordt gemaakt: met een hoogtechnologisch machinepark, maar vooral ook dankzij een gedreven team vakmannen die werken ‘alsof het voor zichzelf zou zijn’. Iedereen, particulier of vereniging, kan zich trouwens inschrijven voor een begeleid bedrijfsbezoek via de website van Dovy.
Georges-Louis Bouchez zal de rondleiding door de hele fabriek volgen in het gezelschap van vader Donald en de zonen Mario en Christ Muylle.