Anderen praten er over, bij Klaratex doen ze het gewoon. In totaal investeerde Klaratex de voorbije jaren gemiddeld 770.000 euro om te voldoen aan de klimaateisen. In 2016 werd een waterzuiveringsinstallatie in gebruik genomen die het gebruikte afvalwater voor liefst 80 procent recycleert. Water is voor een industriële wasserij zoals Klaratex een cruciaal gegeven.
Als eerste industriële wasserij in België maakt Klaratex ook werk van een rationeler energiebeleid, overeenkomstig de doelstellingen van de Verenigde Naties en de richtlijnen uit politieke hoek. Concreet werden er liefst 1.140 polykristallijnen zonnepanelen in gebruik genomen op de site in Wevelgem. De door de zon opgewekte kilowatts dienen voor eigen gebruik, maar worden ook partieel afgestaan aan het globale net dat door Fluvius wordt beheerd. Het zonnepark werd geleverd door het Veurnse bedrijf Ecosolar en heeft de energiefactuur ook danig gedrukt.
Klaratex is een familiebedrijf dat in de derde generatie wordt geleid door de broers Piet en Karel Dermaux. Dagelijks worden 6.000 stuks werkkledij behandeld in opdracht van West-Vlaamse en Oost-Vlaamse bedrijven. De kmo staat bekend als toonaangevend in de sector van industriële wasserijen. Bij Klaratex, opgericht in 1938, werken een vijftigtal medewerkers die 600 klanten (maakbedrijven en foodbedrijven) bedienen in Vlaanderen, Henegouwen en Noord- Frankrijk.