De nieuwe opleiding speelt in op de toenemende vraag naar deskundigen die drones effectief kunnen inzetten voor uiteenlopende toepassingen. Veerle De Mey, directeur biotechniek en Technology: “Studenten leren vliegende, varende en rijdende drones technisch operationeel maken en besturen. Ze ontwikkelen de vaardigheden om te bepalen welke drone geschikt is voor welke toepassing. Via verschillende praktijkcases leren ze ook hoe bedrijven te ondersteunen bij het productiever en innovatiever werken met dronetechnologie. Op die manier zijn ze klaar voor een job als drone-adviseur of droneprojectmanager”.
Unieke opleiding
Studenten van de bachelor Drone Applications zullen les krijgen in het gloednieuwe Drone Dock, een innovatief centrum op de VIVES-luchtvaartcampus Oostende VLOC. Het centrum wordt de thuishaven voor studenten en onderzoekers uit de dronesector. “Onze nieuwe opleiding Drone Applications biedt studenten een unieke kans om zich te specialiseren in een snelgroeiende en innovatieve sector. Met de nadruk op duurzaamheid, wetgeving en veiligheidsvoorschriften bereiden we onze studenten voor op een toekomst waarin drones een steeds grotere rol zullen spelen. Tijdens de opleiding behalen ze verschillende certificaten bovenop hun bachelordiploma die ze in hun latere job nodig zullen hebben”, aldus Rob De Roo, coördinator van de opleiding Drone Applications.
Studenten gericht opleiden
Gedurende de opleiding worden studenten uitgedaagd via vijf thematische opdrachten waarin ze de juiste drones selecteren, sensoren en toepassingen implementeren en hun ondernemingszin ontwikkelen. Zo worden ze snel de brugfiguur tussen de drone- en bedrijfswereld. “Met deze unieke opleiding werken we vanuit VIVES mee aan de volgende stappen op vlak van innovatie en technologische vooruitgang in Vlaanderen en ver daarbuiten”, besluit Veerle De Mey.