Blomme Wouter

UNIZO West-Vlaanderen krijgt met Wouter Blomme een nieuwe kopman

BRUGGE – Wouter Blomme wordt vanaf 1 april 2019 de nieuwe directeur van UNIZO West-Vlaanderen. Dat maakte voorzitter Steve Ronse bekend op de nieuwjaarsreceptie van de organisatie in de gebouwen van KV Oostende. De 43-jarige Oostendenaar volgt Frederik Serruys op die eind vorig jaar koos voor een nieuwe uitdaging. Met mobiliteit, arbeidsmarkt, administratieve vereenvoudiging, betalingsachterstand en ruimte om te ondernemen zijn de uitdagingen voor komend werkjaar duidelijk.

Wouter Blomme is de geknipte persoon om deze prioriteiten, gebaseerd op de belangrijkste bezorgdheden van onze leden, te behartigen en bij de verantwoordelijke overheden aan te dringen op duidelijke oplossingen,” aldus voorzitter Steve Ronse. “Ik kom uit een zelfstandig nest en weet dus maar al te goed wat de bezorgdheden van onze ondernemers zijn”, aldus de kersverse directeur. “Het is dan ook een hele eer om deze verantwoordelijkheid te mogen opnemen. Ik kijk niet alleen uit naar het intens contact met de leden en de samenwerking met het jong en dynamisch team van UNIZO West-Vlaanderen, maar wil ook ‘de’ duidelijke stem zijn van onze West-Vlaamse ondernemers binnen zowel de organisatie, als naar de overheden toe.”

Blomme werkt  nu nog voor netbedrijf Fluvius waar hij verantwoordelijk is voor public affairs en corporate communicatie.

Prioritaire agendapunten

Met het oog op de Vlaams, federale en Europese verkiezingen van 26 mei 2019 maakte UNIZO ook de West-Vlaamse prioriteiten voor komend werkjaar bekend. West-Vlaamse ondernemers moeten efficiënt kunnen ondernemen. Nog al te vaak verliest men tijd met nutteloze en tijdrovende procedures. Op alle bestuursniveaus staat administratieve vereenvoudiging dus hoog op de agenda. Maar ook op het vlak van mobiliteit dienen volgens UNIZO dringende stappen vooruit gezet te worden. In alle West-Vlaamse regio’s zijn er werven die wachten op de noodzakelijke investeringsenveloppen.

Om het ondernemerschap verder te stimuleren, moeten er ook duidelijke antwoorden komen op de schaarste waarmee onze West-Vlaamse economie kampt. Zo is de arbeidskrapte alsook het gebrek aan ruimte om te ondernemen. Het Vlaams reservepakket (430 hectare) dat de provincie hiervoor mag aanboren, moet daarom op een doordachte manier ingezet worden. UNIZO waarschuwt alleszins voor een blinde betonstop die onze economie zou torpederen. Tot slot wil UNIZO dat ondernemen ook in een veilige omgeving kan gebeuren.