In 1996 startten Pol Roussel en Jaklien Lietaer, met het schillen van ajuinen. In de loop der jaren groeide deze activiteit uit tot het volwaardige en moderne uienschilbedrijf dat het vandaag is. Het schillen en versnijden van uien voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.
De stichters zijn hard werkende maar zeer gelukkige ondernemers. In de loop der jaren groeide de zaak onafgebroken en bijzonder snel. Bovendien hebben de drie kinderen vandaag ook hun blijde intrede gemaakt. Naar de toekomst toe wil het familiebedirjf bij uitstek verder blijven evolueren, waarbij moderne en efficiënte schil- en versnijdingstechnieken, naast hoge kwaliteitseisen steeds voorop staan. “Dit alles sluit perfect aan bij onze bedrijfswaarden: kennis, kwaliteit en klantgerichtheid”, zo luidt de boodschap van de familie.
Netwerk voor de markt
Daarnaast is Roussel Onions één van de initiatiefnemers van het netwerk Faiafood, onderdeel van Taste Innovation. Samen met het Waterman Onions, Sawari en Biesheuvel Knoflook brengt ook Roussel zijn eigen unieke expertise en creativiteit in, om zo meerwaarde te bieden aan de markt. In Moorsele worden smaakvolle uien geteeld, verse knoflook en gember, natuurlijke smaakmakers die maaltijden verrijken.