Roussel 1

Uniek familiebedrijf Roussel viert 25 jaar onversneden ondernemerschap en niet aflatende groei

MOORSELE - Het familiebedrijf Roussel bestaat een kwart eeuw. Roussel is een nichebedrijf bij uitstek. Pol Roussel en echtgenote Jaklien kwamen 25 jaar geleden op het originele idee om uien te gaan schillen en te verkopen. In het begin 5.000 kg uien per week. Nu zijn dat er 25.000 à 30.000 kilogram per ...dag. Het hard werkende echtpaar vierde samen met de opvolgers (hun 3 kinderen) het 25-jarig bestaan van de zaak.

In 1996 startten Pol Roussel en Jaklien Lietaer, met het schillen van ajuinen. In de loop der jaren groeide deze activiteit uit tot het volwaardige en moderne uienschilbedrijf dat het vandaag is. Het schillen en versnijden van uien voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.

De stichters zijn hard werkende maar zeer gelukkige ondernemers. In de loop der jaren groeide de zaak onafgebroken en bijzonder snel. Bovendien hebben de drie kinderen vandaag ook hun blijde intrede gemaakt. Naar de toekomst toe wil het familiebedirjf bij uitstek verder blijven evolueren, waarbij moderne en efficiënte schil- en versnijdingstechnieken, naast hoge kwaliteitseisen steeds voorop staan. “Dit alles sluit perfect aan bij onze bedrijfswaarden: kennis, kwaliteit en klantgerichtheid”, zo luidt de boodschap van de familie.

Netwerk voor de markt

Daarnaast is Roussel Onions één van de initiatiefnemers van het netwerk Faiafood, onderdeel van Taste Innovation. Samen met het  Waterman Onions, Sawari en Biesheuvel Knoflook brengt ook Roussel zijn eigen unieke expertise en creativiteit in, om zo meerwaarde te bieden aan de markt. In Moorsele worden smaakvolle uien geteeld, verse knoflook en gember, natuurlijke smaakmakers die maaltijden verrijken.