TVH (Thermote & Vanhalst) gaat in zee met de Cronos Groep om het tekort aan gespecialiseerde IT-experts aan te pakken. Met de oprichting van de joint venture ‘Sweet Mustard’ investeren TVH en de Cronos Groep in een talent community waarbij zowel jonge afgestudeerden als meer ervaren ontwikkelaars dankzij intensieve coaching zeer uitdagende projecten kunnen aangaan. Zo willen ze de West-Vlaamse ondernemingen verder ondersteunen in hun ambitieuze plannen voor de volgende 10 jaar.
Bij TVH, actief in de verhuur en wereldwijde verkoop van heftrucks en heftruckonderdelen, staan momenteel al een tiental IT-vacatures open, en in de toekomst zal de vraag naar IT-profielen nog groeien. Naast de klassieke rekrutering boort TVH nu dus ook andere kanalen aan. Sweet Mustard wil een echte win-win zijn: dankzij TVH kan de Cronos Groep een vliegende start maken in het West-Vlaamse ondernemerslandschap. Voor het business model en de bedrijfscultuur haalt TVH dan weer de mosterd bij de Cronos Groep. De digitale uitdagingen samen met de alsmaar toenemende vraag naar ervaren en gemotiveerde experts is nergens zo groot als in Vlaanderen, aldus beide partners. De ondernemingen willen geautomatiseerde processen, productiviteitsoptimalisaties en groei stimulerende oplossingen. Maar door de sterke braindrain, laat de noodzakelijke expertise hiervoor dikwijls op zich wachten.
Sweet Mustard opent heel binnenkort een kantoor in het centrum van Kortrijk. Hier zullen zowel jonge afgestudeerden als meer ervaren informatici de kans krijgen zichzelf te ontplooien, kennis op te doen en deze toe te passen op heuse state-of-the-art-projecten. De doelstelling is om op 2 à 3 jaar tijd vanuit een inspirerende werkomgeving een heuse community te creëren van een honderdtal zeer gepassioneerde experten die op termijn eventueel ook bij de West-Vlaamse bedrijven zelf aan de slag zouden kunnen gaan. Nog dit: de naam ‘Sweet Mustard’ heeft een betekenis. Na de Guldensporenslag werd de hertog van Dijon op strafexpeditie naar Kortrijk gestuurd. Tijdens die bezetting leerde hij het lokale gebruik van mosterd appreciëren en nam hij het Vlaamse mosterdrecept mee naar Frankrijk. Terug in Dijon stampte hij met dit recept zijn eigen fabriek uit de grond. De ‘Moutarde de Dijon’ die ondertussen de hele wereld veroverd heeft, komt dus oorspronkelijk uit Zuid-West-Vlaanderen.