OOSTROZEBEKE, DUBAI – Leen Vandaele, die met haar eigen interieurbedrijf Squisito al bijna twee decennia lang actief is in Dubai, liep de voorbije dagen niet weinig in de kijker in het Midden Oosten. Dit gebeurde tijdens de in Dubai en op high level georganiseerde Global Womens Forum, waar vrouwen als rolmodellen werden naar voor geschoven omdat ze het verschil helpen maken in de maatschappij. Leen Vandaele, afkomstig van een ondernemersfamilie uit Oostrozebeke, is daar ook een perfect voorbeeld van, vond ook Theresa May.
Er waren meer dan duizend mensen aanwezig uit 98 verschillende landen op het Global Womens Forum. Leen Vandaele had de eer om erbij te mogen zijn als VIP. Leen Vandaele mag zonder meer een pionier, een voorbeeld en een rolmodel genoemd worden in het Midden Oosten. In 1988 zette ze middels veel doorzettingsvermogen haar eerste stappen in de regio, wat zeker toen bepaald geen evidentie was. Het strikte Saudie-Arabië was haar eerste werkterrein.
Op het podium van het businessforum liet Therese May de loftrompet schallen voor alle sterke vrouwen die het verschil proberen te maken, zoals Leen Vandaele met wie ze achteraf ook een onderonsje had. Leen Vandaele wist zich, als onderneemster, in het Midden Oosten niet alleen goed aan te passen aan de cultuur en de mentaliteit maar kreeg het ook voor elkaar om een eigen een bijzonder succesrijke interieur inrichting zaak (Squisito) uit de grond te stampen. In de eigen designstudio worden – al dan niet met derde designers – projecten uitgewerkt van vijf sterren, zoals ook de referentielijst uitvoerig bewijst.
Squisito werd opgericht in 2003, en twee jaar later pakte Vandaele ook uit met zowaar een eigen houseboat die diende als paradepaardje. Voorbeeldig is ook de HR-politiek die Vandaele hanteert met een kosmopolitische benadering. De medewerkers zijn afkomstig uit India (3), Pakistan (1), Syrië (1), Libanon (1), Iran (2) en de Filipijnen (6). En dus één West-Vlaamse: Leen Vandaele zelf.