Harbour Gent The Harbour-team.

The Harbour verankert zich verder in West-Vlaanderen

KORTRIJK - Het financieringsbureau The Harbour neemt Credion België over. Dat adviesbureau is onder andere gevestigd in Brugge en Kortrijk, en specialiseert zich in alternatieve financieringsmixen voor kmo's. Met de overname van Credion verankert The Harbour zich nu dus verder in West-Vlaanderen. Eerder (2021) werd al een eigen kantoor geopend in Roeselare. Het Gentse The Harbour is een van de grootste  bedrijfsfinancieringsbureaus in ons land.

The Harbour specialiseert zich sinds zijn oprichting in alternatieve financieringsmogelijkheden voor start-ups en scale-ups en is in dat domein één van de grootste spelers in ons land. Met de overname van Credion, dat sinds een jaar actief is in ons land en financieringsadvies geeft aan gevestigde kmo’s, breidt The Harbour zijn dienstverlening uit naar het segment van kleine en middelgrote bedrijven.

The Harbour neemt meteen ook de kantoren van Credion over in Gent, Brugge, Kortrijk, Leuven en Genk.

Alternatieve financieringsbronnen

Uit cijfers van de Febelfin bleek gisteren nog dat ondernemingen steeds minder gemakkelijk een krediet krijgen van hun bank. Gevolg is dat ze vaker moeten aankloppen bij adviesbureaus die alternatieve financieringsbronnen zoeken.

The Harbour bevestigt die trend en merkt dat zelfs gevestigde kleine en middelgrote bedrijven steeds betere papieren moeten voorleggen aan hun huisbankier om een lening te krijgen. De digitalisering bij de banken - en het sluiten van hun kantoren - zorgt er bovendien voor dat de relatie met hun professionele klanten vertroebelt. Wat eerder al het geval was voor start-ups, is de voorbije maanden nu dus ook een enorme uitdaging geworden voor kmo’s.

Zegt Aelbrecht Van Damme, CEO van The Harbour: “We zijn zeer blij dat we met de overname van Credion onze expertise op vlak van alternatieve financiering nu ook meer kunnen inzetten voor kmo’s. Steeds meer ondernemers in ons land zoeken een gespreide financieringsmix om voldoende kapitaal op te kunnen halen. Een groter deel van de koek moet dezer dagen komen van crowdlending en private investeerders. Om pakweg 1 miljoen euro op te halen, moesten kmo’s vroeger bij de bank aankloppen, nu moeten ze daar 3 à 4 financieringskanalen voor rond de tafel brengen. Dat maakt kapitaaloperaties een stuk complexer dan vroeger.”

foto: archief