TerGroenePoorte_Afbeelding

Ter Groene Poorte opent opnieuw de winkels

De coronacrisis trof ook Ter Groene Poorte in Brugge. De voedingsschool moest noodgedwongen de deuren sluiten en leerlingen uit het zesde en het zevende jaar mochten een streep door de stages trekken. Intussen krijgen ze opnieuw les. Dat betekent ook dat de winkels weer opengaan. Er worden zelfs stappen gezet naar volgend schooljaar, want “binnen voeding zal er altijd werk en toekomst zijn”, klinkt het.

“We zetten uiteraard in op praktijkles. In die laatste weken willen we die groep leerlingen zoveel mogelijk vakkennis meegeven voor de toekomst”, klinkt het bij algemeen directeur Iris Cornette. “Ook de geproduceerde producten, zowel binnen bakker en slagerij, worden opnieuw verkocht in de didactische winkels.”

De winkel van de bakkerij is telkens open van maandag tot en met donderdag van 16u tot 20u, voor de eerste keer ’s avonds. “Dat is nieuw voor ons, maar het geeft ons wel de kans om verse producten te verkopen die de dag zelf werden vervaardigd. Ik denk aan brood, koeken, patisserie en gebak.”

De winkel van de slagerij is enkel op donderdag- en vrijdagvoormiddag open en dit met 12 juni als laatste verkoopdag. Daar kunnen ook voordelige vleespakketten worden besteld.

Duurzaam

Op deze manier wil Ter Groene Poorte zo weinig mogelijk waste hebben. Het optimale gebruik van overschotten past perfect binnen de eco-visie van de school. “Vanaf september gaan we nog verder en kijken we ook om kant-en-klare maaltijden uit de grootkeuken te verkopen. We zoeken zelfs een samenwerking met Too Good To Go. Ook andere samenwerkingen zijn niet uitgesloten.”

Altijd werk en toekomst

Ondertussen zijn de inschrijvingen voor volgend schooljaar volop bezig. Ook Ter Groene Poorte moest alle infomomenten schrappen.

“Alles gebeurt nu online. We hebben een nieuwe praktijkvideo en een virtuele rondleiding om toekomstige leerlingen kennis te laten maken met onze school. Verder informeren we ouders telefonisch of via videocalls. We merken dat de interesse voor voedingsberoepen weer groeit. Door corona ziet men duidelijk het nut van onze bakkers, slagers en (afhaal)chefs. Binnen voeding zal altijd werk en toekomst zijn. Dag mag duidelijk zijn.”