Pawshake ging tien jaar terug van start en het concept sloeg meteen aan in eigen land. De balans is vandaag indrukwekkend. De formule sloeg inmiddels al aan in negentien landen, van Nieuw-Zeeland tot in Canada. Maar de business is uiteraard enkel lokaal. Het gaat om een online gebeuren. Boeken kan via een (gratis) app of via de website van Pawshake. “Ons verdienmodel zit in een commissie van 19 procent op het bruto bedrag van de transactie”, aldus Tanguy Peers. “In de deal zit ook een verzekering.”
Op basis van IT
Achter ‘market place’ Pawshake gaat uiteraard een IT- ofte internetbedrijf schuil. “Vandaag werken we met een dertigtal IT-ers”, zegt Peers. “Ons concept van de eerste dag mag dan al hetzelfde gebleven zijn, maar andere zaken evolueren nog altijd razendsnel. Denk maar aan nieuwe vormen van betalingen via het wereldwijde web. Of aan nieuwe vormen van customer support.”
En wat de ambities zijn naar de toekomst toe? Tanguy Peers: “We bevinden ons dan wel in een nichemarkt, maar met Pawshake wil ik vooral marktleider worden in België”, zegt hij. “Het kan, want de formule is nog altijd relatief onbekend. Maar wie ze ontdekt, twijfelt niet meer. Vrienden en familie zijn onze beste ambassadeurs, de mond-aan-mond reclame doet de rest.”
Nog dit: de West-Vlaamse financiers Edward en Joris Claeys (Cennini) steunen Pawshake in de groei.
foto: Tanguy Peers en medevennoot Dries Coucke