Limburger Luc Bellings zegt zelf dat hij zijn hart verloren heeft aan de Belgische kust. Volgens hem stijgt het niveau van de gastronomie er ook jaar na jaar. De bijna 70 adressen van tearooms en brasserieën die in het bijzonder mooi uitgegeven boekje zijn opgenomen, verdienen zonder onderscheid een bijzondere plaats. Ook enkele horecazaken in het hinterland krijgen een vermelding.
Maar dan zijn er nog de uitschieters, en dat zijn er 15. “Ik heb ook mijn favoriete eetplekjes”, laat Bellings weten. “Adresjes waar professionalisme, een leuke sfeer, en evenwichtige prijs-kwaliteit verhouding en een onvergetelijke culinaire ervaring hand in hand gaan.”
De vijftien voorkeur adressen zijn de volgende.
Oostduinkerke: Caricole (zie foto)
Knokke: Bistrol, Bistro Chou en Cédric
Zeebrugge: Nelson
Westkapelle: JETT
Nieuwpoort: De Blauwe Vogel, De Wasserette
De Haan: De Kruidenmolen
Ramskapelle: De Kruier
Koksijde: De New Kokkel
Oostende: Madam Kroket
Damme: Mout, Siphon, De Lamme Goedzak
foto: Elke en haar team van Caricole (Oostduinkerke), met boek in de hand