Sterrenchef Geert Van Hecke herbegint naast de deur

080911_karmeliet_brugge368-1Gelijktijdig met de aangekondigde sluiting van zijn driesterrenrestaurant De Karmeliet, kondigt topchef Geert Van Hecke (59) meteen ook een nieuw initiatief aan. Naast de deur van De Karmeliet en aansluitend ook op het restaurant De Refter van zijn zoon Louis, wil hij een doorstart nemen met een eenvoudige brasserie. “Geert heeft zijn interesse en passie voor de keuken geenszins verloren, en gaat dus gewoon door,” aldus de echtgenote van Geert Van Hecke. “De nieuwe zaak zal in augustus of september volgend  jaar openen. Zolang blijft De Karmeliet ook open. Voor de nieuwe formule hebben we nog geen naam bedacht.”

De van Pittem afkomstige Geert Van Hecke is een monument in het culinaire landschap. Hij kreeg zijn opleiding aan de Koksijdse Hotelschool en bekwaamde zich verder in de Brusselse Villa Lorraine. Hij is één van de drie uitbaters van een driesterrenrestaurant in België. Bovendien is hij de enige meesterkok die al twintig jaar ononderbroken drie sterren op zijn kokmuts heeft staan. Maar nu hij zestig wordt en ook wat met knieproblemen sukkelt, is het tijd voor een iets rustiger leven.  Vorige maand nog kondigde zijn collega Kobe Desramaults van toprestaurant In De Wulf (Dranouter) aan dat hij het voor bekeken houdt omwille van een te druk bestaan. (KC)