Le Fox is sinds jaar en dag een begrip in de West-Vlaamse culinaire wereld, en zelfs daarbuiten. Een restaurant waar elegantie en fine dining hand in hand gaan en de signatuur van het tafelen zijn. Meesterkok Stéphane Buyens haalde zijn eerste ster in 1987 en de tweede in 2005. “Ik snap niet waarom ik nu een ster verlies”, zegt Buyens daarover in Het Nieuwsblad. “We zijn altijd op niveau blijven werken. Jammer dat de tijd me niet rest om die tweede ster terug te pakken. Om terug te vechten. Over anderhalf jaar (oktober 2024) sluit ik de zaak, nieuws dat ik liever op een fijnere manier had bekendgemaakt.”
Stéphane Buyens is 63 jaar en heeft er een vlekkeloos parcours opzitten als sterrenchef. Hij was al 38 jaar aan de slag. Naast het hotel bood hij ook elegante logies aan in zijn hostellerie aan de Westkust. “We weten wat we kunnen en wat we niet kunnen”, zegt hij zelf op social media. “Maar we zullen ook nu een mooi verhaal tot een spitant einde brengen met lekkere gerechten uit een breed gamma.”
Op social media krijgt Buyens veel steun van klanten en habitués die de beslissing van Michelin onterecht vinden. Hoe dan ook blijft Le Fox nog altijd één fonkelende ster houden. Of: ça vaut toujours le détour.
foto: Le Fox
De volledige Michelin-rangschikking in West-Vlaanderen
DRIE STERREN
- Boury – Roeselare
TWEE STERREN
- Castor – Beveren-Leie
- La Durée – Izegem
- De Jonkman – Sint-Kruis
- Bartholomeus – Knokke-Heist
ÉÉN STER
- Willem Hiele – Oudenburg (NIEUW)
- Table d’Amis – Kortrijk (NIEUW)
- Sans Cravate – Brugge
- Zet’Joe – Brugge
- De Zuidkant – Damme
- Marcus – Deerlijk
- Hostellerie St-Nicolas – Elverdinge
- Boo Raan – Knokke Heist
- Cuines, 33 – Knokke Heist
- Sel Gris – Knokke-Heist
- Rebelle – Marke
- Vol-Ver – Marke
- M-Bistro – Nieuwpoort
- L’Envie – Sint-Denijs Zwevegem
- Carcasse- Sint-Idesbald
- Goffin – Sint-Kruis
- Bar Bulot – Zedelgem
- Hostellerie Le Fox – De Panne