De durf om de carrièreswitch aan te gaan bood Yasmine de kans en inzichten om volop in te zetten op het najagen van haar droom. Ze koos er resoluut voor om niet te starten in bijberoep, maar wel onmiddellijk full te gaan voor een hoofdberoep. Geen evidentie voor een starter op vandaag, al zeker niet in haar nichesector. Het is een ambitie die vaak gepaard gaat met veel zwoegen en zweten eer je voet aan grond krijgt en au sérieux genomen wordt. Dankzij haar niet aflatende engagement en toewijding lijkt het erop dat ze destijds de juiste keuze maakte.
What’s in an name…?
De naam van de studio (Slow) licht een tipje van de sluier over de activiteiten van deze bijzondere onderneemster. “De focus ligt hier op het onthaasten, het trager leven en het tot rust komen”, zegt ze. “Hier kom je naar toe als je wil ontsnappen aan de alledaagse ratrace en hectiek. Ik verdiepte me de voorbije jaren heel erg in de materie van relaxatie technieken en fysische gezondheid. Ik volgde daarom een hele resem opleidingen: van hartcoherentiecoach tot yogaleerkracht, in combinatie met de anatomie en psychologie van het menselijke lichaam toe (om er slechts enkele van te noemen). Het is mijn missie geworden om mensen tools aan te reiken om beter om te kunnen met de realiteit. Ik specialiseerde me daarbij in de technieken die mij het nauwst aan het hart lagen en biedt deze momenteel aan als solide basisaanbod in de studio. Beter 4 technieken die efficiënt zijn, dan een waslijst aan diensten die dat niet zijn.”
Via zowel de yoga massage als de hartcoherentie krijgen klanten persoonlijke one-on-one begeleidingen die gericht zijn op het behalen van doelgerichte resultaten. Zo is het bijvoorbeeld allesbehalve de meest a-typische of meest gekende vorm van yoga die hier aan bod komt. “Hier komt het erop neer je vertrouwen letterlijk in de handen te leggen van je therapeut”, zegt Yasmine zelf.
Aandacht voor onthaasting blijft groeien
Ondanks de reeks beperkingen en de pandemie-blues die elke starter parten spelen en limiteren, houdt Slow (dat onder de contactberoepen valt) zich goed overeind. “Dit komt mede doordat het bewustzijn voor het mentale en fysische welbevinden gelukkig erg blijft groeien”, vindt Yasmine zelf. “Meer dan ooit is er een grote noodzaak aan zelfzorg, en wordt dit onderwerp ook meer onder de aandacht gebracht. Het is aangewezen om voor jezelf te zorgen, zodat je niet hoeft te bezwijken onder maatschappelijke druk of prestatiedrang. Het monitoren van jezelf is een vereiste, en de tools hiervoor worden breder erkend. Zo is het mogelijk om de kosten hiervan te verhalen op je bedrijf, en krijg je in sommige gevallen zelf tegemoetkomingen van ziekenfondsen.”
Slow focust dan ook erg op preventie van alle kwalen die je kan ondervinden, en dit via ademhalingstechnieken, het de-connecteren van je smartphone en allerhande andere externe prikkels. Eén zaak staat buiten kijf: de passie voor haar job en de liefde voor de klanten, zijn bij Slow nooit ver weg.
(MC/KC)
info: https://slow-kortrijk.be