“Met mijn meer dan twee decennia ervaring als CEO is de horecasector, heb ik mijn ervaring gebundeld in deze tool, om als partner en ondersteuning bij het management van de horecasector op te treden”, dixit Lieven Talpe. “Naast de basisprincipes van het efficiënt bijhouden van voorraden, automatisatie van bestellingen, berekenen van marges en rentabiliteit, prijszettingen en personeelsplanning, biedt SeeYouResto ook een aantal krachtige functies die écht het verschil kunnen maken.”
Met behulp van AI-aangedreven prognoses en het gebruik van algoritmes, is SeeYouResto in staat om zeer accurate prévisies te genereren. “Door gebruik te maken van een forse databank van gegevens zoals weersomstandigheden, vakantiedagen, feestdagen en andere externe en interne factoren, worden de toekomstige omzetten geprojecteerd waardoor de bestellingen aan leveranciers, interne producties en personeelsplanning optimaal worden bijgestuurd”, aldus Talpe. “Dit zorgt voor een meervoudig resultaat: een betere beheersing van de voorraden en de daaruit volgende beperking van verspilling, betere aankoopvoorwaarden door structurele aankopen, minder arbeidskost voor het voorbereiden van bestellingen, hogere bruto marges, betere personeelsplanning en lagere loonkosten.”
Wat staat er op het menu?
Binnen de nieuwe tool is er ook de “menu-engineering”. SeeYouResto analyseert hiermee de verkopen en met de BCG marketing matrix worden de cash cows, de sterren, de dogs en de enigma’s geïdentificeerd. “Dit geeft soms in verrassende resultaten, maar zorgt er vooral voor dat u de juiste beslissingen kan nemen over welke gerechten te promoten of welke te verwijderen van uw menu, omwille van te lage rotatie of te laag rendement”, aldus nog Talpe. “Kortom, SeeYouResto is een alles-in-één oplossing voor hospitality management.”