KUURNE – Gezond willen eten, maar weinig tijd hebben om te koken: het is één van de grootste verzuchtingen van deze tijd. Daar maakt de Kuurnse start-up KJURE graag komaf mee. Het West-Vlaamse bedrijf van de familie Maelfait (ex-uitbaters van het bekende restaurant Rubens in Knokke) verspreidt foodautomaten over Vlaanderen en Brussel en vult ze elke dag met verse, zelfbereide, hyper gezonde en smakelijke afhaalgerechten en maaltijdsalades. Gezonde, bewuste take away, dagvers en kant-en-klaar. Vandaar ook de keuze voor de naam KJURE, een samensmelting van to cure, een kuur en puur.
Fusilli met tomaat en geitenkaas, biokip met curry, vegan penne bolognaise of salade met gerookte eend. Het is slechts een greep uit het ultra gezonde, hedendaagse aanbod gerechten die het KJURE-team elke dag zelf bereidt en over zijn foodautomaten verdeelt. De take-away gerechten en maaltijdsalades worden ambachtelijk gemaakt en met dagverse ingrediënten van bij ons. Alle maaltijden zijn bovendien vaak vegetarisch, altijd gluten- en meestal lactosevrij. De gerechten krijg je in royale porties, perfect gekoeld en ecologisch verpakt. Een maaltijdsalade kost 10 euro, de gerechten 13 euro. Verder is er ook soep verkrijgbaar (3 of 4 euro) en huisgemaakte granola (7,5 euro).