Jong en ondernemend. Bij Gaëtan Vandenbulcke (29) en Géraldine Legein (22) borrelt de inspiratie 24 uur per dag, zo zegt het Kortrijkse startersduo in een bijdrage in Het Nieuwsblad. Vijf jaar lang spookte het idee om iets te doen in hun hoofd. “Waarom dan niet bier als basis nemen?”, dachten ze op een zonnige zondagmiddag. Een eerste probeersel was een eigen brouwerijtje in de tuin. “Het huis was misschien netter geweest, maar praktisch was dat helemaal niet”, lacht Gaëtan.
Met een uitgekiende strategie willen ze nu Vlaanderen én de wereld veroveren met hun start-up Bossuwé Brewing. Om dat te doen proberen ze een eigen twist te geven aan hun bier en willen ze elk seizoen met een nieuw biertje voor de dag komen. Het nieuwe brouwsel moet telkens het oude brouwsel vervangen. Bossuwé Brewing is dus geen gewone brouwerij maar blinkt uit met zijn eigen aanpak en gedurfde visie. “Het is een mix van verschillende talenten”, aldus Gaëtan Vandenbulcke. “Wij werken de ideeën en recepten uit in ons kantoor in Kortrijk, maar het bier zelf wordt nu gebrouwen bij Brouwerij Eutropius in Menen.”