BLANKENBERGE – Restaurant De Oesterput viert deze maand de 135e verjaardag van zijn bestaan. Al die tijd is de zaak, die gespecialiseerd is in het aanbod van lekkers uit de Noordzee, een familiebedrijf geweest.
De Oesterput is wat je een no nonsense restaurant. Niet deinrichting van de zaak is het belangrijkste (klanten nemen plaats op houten stoelen en aan dito banken) maar wel wat in je bord ligt: van kreeften over lagoustines, krab en oesters tot zeetong en wat al niet meer. Dat alles vers aangevoerd uit de nabijgelegen haven van Zeebrugge. De zaak heeft een grote populariteit omdat klantvriendelijkheid nu eenmaal centraal staat in de aanpak van de familie Devriendt.
Overgrootvader Pieter Devriendt begon eind negentiende eeuw (1885) met de invoer en de verkoop en mossels en oesters. Het restaurant kwam er pas later bij, toen bleek dat nogal wat klanten ter plaatse wilden degusteren. Vandaag runt Piet Devriendt de business, samen met zijn meewerkende zonen Robbe en Pieter die inmiddels de vijfde generatie vertegenwoordigen. De Ooesterput? Het blijft een ‘it’s all in the family‘ verhaal. In de ook door buitenlanders druk bezochte horecazaak werken zestien mensen op dagdagelijkse basis.