Als creatieve friturist ben ik steeds op zoek naar nieuwe producten, nieuwe doelgroepen en vooral ook naar nieuwe uitdagingen. Dat zegt Ann Van Waes van de Brugse frituur & veggie eetboetiek Royal. “Almaar meer mensen zijn gepassioneerd bezig met gezonde voeding,” zegt de uitbaatster. “Sommigen doen dan uit pure overtuiging (vegetariërs/veganisten), anderen omdat ze door gezondheidsredenen niet anders kunnen (diabetici, coeliakipatiënten, mensen met ei, lactose, pinda, soja… allergie). Als ondernemer probeer ik in te spelen op die nieuwe behoeften van de klanten. Dat doe ik trouwens al geruime tijd, want al goed zeven jaar beschik ik over een groot aanbod aan vegetarische/veganistische snacks en burgers en belegde broodjes. Maar vandaag ga ik nog een stap verder. Voortaan kunnen ook klanten met een gluten- en tarwe-allergie en/of lactose intolerantie bij ons terecht voor een lekkere snack of burger, zoals een frikadel, loempia, vleeskroket, vis of kipvingers, zonder vrees om na hun bezoek aan de frituur ziek te worden. Zelfs veganisten met deze allergieën hebben keuze uit 4 snacks en 4 burgers. Bijzondere recepten maken dit mogelijk.”
Ann Van Waes zegt dat ze met dit unieke concept de enige frituur van België en mogelijk zelfs in de wereld uitbaat. Al valt dat in dit land met duizenden frituren uiteraard moeilijk te controleren. In deze carnavaltijden zorgt de uitbaatster alvast voor meer dan één verrassing, en dat weten de klanten inmiddels wel.(KC)