WAREGEM – De West-Vlaamse meesterkok en mediafiguur Piet Huysentruyt geeft de fakkel van zijn restaurant Likoké door aan zijn zoon die zich ook heeft ingekocht in de zaak. Dat moet blijken uit een exclusief interview die de krant Het Laatste Nieuws had met vader en zoon. Piet is 56 en zijn zoon Cyriel 28.
Met zijn toprestaurant Likoké brengt Piet een ultieme hommage aan zijn vader, die deze bijnaam kreeg in koloniaal Congo. Maar net zozeer verwijst de naam naar het grootste compliment dat elke chef van zijn gasten kan krijgen: dat de maaltijd zó oké was, dat ze hun bord wel zouden willen uitlikken. Het restaurant bevindt zich in Les Vans in de Ardèche.
Zoon Cyriel wordt nu officieel manager van de Zuid-Franse sterrenzaak. Piet zelf blijft evenwel in de potten roeren. Maar de vader naar eigen zeggen de tijd rijp voor een formele overdracht, temeer daar hij een uitstekende band heeft met zijn zoon (“We maken nooit ruzie”). Cyriel Huysentruyt was al jaren betrokken bij de exploitatie. Hij heeft nu, volgens het Laatste Nieuws, torenhoge ambities om Likoké op de wereldkaart te zetten. Volgens de vader heeft de zoon niets dan talent om een zaak te runnen. Hij genoot ook een opleiding in die zin.