Als rasechte West-Vlaming tekent Piet Desmet met enthousiasme voor nog eens vier jaar bestuur van de KU Leuven en haar West-Vlaamse campussen. Dat zal gebeuren met evenveel inzet en engagement, en met voelbare impact in de bredere regio en in binnen- en buitenland, zo laat de KU Leuven en hij zelf weten aan de buitenwereld.
Een uniek campusconcept
Desmet wil het unieke campusconcept waar Kulak en ook campus Brugge voor staan verder ontwikkelen. Met een focus op ‘slimmer samen’ want meer dan ooit zal het samen gemeenschap vormen in post-coronatijden cruciaal zijn. Ook via een degelijk onderwijsaanbod in de klassieke richtingen maar daarnaast ook met nieuwe combinaties zoals recht en economie, geschiedenis en politieke wetenschappen of chemie en farmacie. Dit alles in structurele interactie met het werkveld uit alle relevante sectoren. Met een begeleidingsmodel op maat van de individuele student en met zeer goed uitgeruste campussen in een groene omgeving. Met een ruime waaier aan bachelors in Kortrijk en Brugge en de master industrieel ingenieur in Brugge.
Digitaal leren
“Het laatste anderhalf jaar van mijn eerste mandaat was apart”, geeft Piet Desmet zelf aan. “We hebben ook in West-Vlaanderen snel geschakeld met ons onderwijs toen de pandemie uitbrak. Met volle inzet op digitale leervormen, mede vanuit onze unieke hybrid & virtual classrooms. We hopen het academiejaar in code groen te kunnen inzetten met maximaal onderwijs op de campus. De intekeningen op onze studentenresidenties lopen ook vlot. We hopen op een zo ‘normaal’ mogelijk jaar.”
Naast basisopleidingen is er ook via het Postuniversitair Centrum (PUC) een bijzonder breed gamma aan opleidingstrajecten voor professionals gaande van kortlopende opleidingen over postgraduaten tot straks ook master-na-masteropleidingen. “Kwalitatieve opleidingen aanbieden voor en met de regio, voor jongeren en professionals, is absoluut ook een prioriteit tijdens mijn volgend mandaat”, besluit de vicerector.
foto: Piet Desmet tweede van links (foto KU Leuven)