Met deze dubbele opening zal Peter Van Praet zijn aantal spaghetti restaurants opdrijven van 15 naar 17. Eén jaar terug, oktober 2020, telde Bavet nog maar 11 restaurants. “Naast de twee nieuwkomers dit jaar, broeden we ook voor volgend jaar nog op zes bijkomende zaken”, zegt Peter Van Praet (33). “Maar die zitten nog in de pijplijn.”
De jonge dertiger zoekt altijd naar karaktervolle panden, liefst op een hoek en goed gelegen. ‘Corners with attitude‘ noemt hij dat zelf. Zoals hij zijn klanten een ‘community‘ gevoel wil helpen creëren. De eerste Bavet opende jaren geleden de deuren in Gent. Inmiddels zijn er al drie in Gent. Verder is Bavet ook met één of meerdere resto’s du coeur terug te vinden in Brugge, Brussel, Antwerpen, Leuven, Luik en Maastricht. Peter Van Praet is inmiddels werkgever van iets minder dan honderd mensen die allemaal een interne opleiding genieten alvorens aan de slag te gaan.