Het pand op de Grote Markt in Kortrijk waar vroeger broodhuis Paindemi zat, is heropend als ‘Ons Keuken’. In de nieuwe brasserie staan Belgische seizoensgebonden gerechten met een moderne toets centraal. Zaakvoerders zijn Benny Vandenbogaerde (37) en Lisbeth Serroels (33). Zij vinden het niet erg dat de Grote Markt sinds twee jaar parkeervrij is. “Het zicht is mooier zonder al die wagens”, vindt Lisbeth. “Vlakbij liggen er genoeg andere parkings, zoals de garage Schouwburg. Klanten vinden alleszins vlot de weg”, zegt Serroels, die met Yogo ook een wellnesshuis heeft in de Belfaststraat. Benny Vandenbogaerde trok na zijn opleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge naar Gent. Hij werkte er onder andere als kok in restaurants Domestica en Allegro Moderato. Later reisde hij anderhalf jaar door Thailand. Na zijn terugkeer ging hij in restaurant La Différence in Kooigem aan de slag. Met Ons Keuken staat hij nu op eigen benen. “Hij maakt alles zelf. We hebben dit pand gekozen omdat het een van de mooiste is op de Grote Markt. We kunnen 36 couverts aan”, besluit Lisbeth Serroels. Meer info op www.ons-keuken.be
Geschreven door Marc Lerouge