Bacquaert gin

Na de wijn gooit Entre-Deux-Monts zich ook op de gin

WESTOUTER - Het hoog aangeschreven West-Vlaamse wijndomein Entre-Deux-Monts, gelegen op de prachtig glooiende flanken tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, heeft een nieuw product in zijn gamma. Naast bijzonder kwalitatieve climate wijnen, pakt Martin Bacquaert nu ook uit met een originele gin. En nog nieuws van het wijndomein: het werd recent nog maar eens bekroond met twee medailles op de Concours Mondial van Brussel.

 

De covid periode is al een hele tijd achter de rug. Tijdens deze periode lag de horeca lange tijd stil. “Zo hadden we zelf ook tijd om ons te herbronnen, en frisse nieuwe ideeën op te doen”, aldus Martin Bacquaert. “In die periode hadden we ook een jongeman in ons team, die lange tijd gewerkt had in een gin stokerij in Engeland. Zo begonnen we samen te experimenteren om een gin te maken. Het proces duurde heel lang, bijna een jaar duurde het om het recept samen te stellen. Vandaag zijn we fier. Entre-Deux-Monts is een product rijker, een gin met een nauwe band met onze wijngaard.”

De zogenaamde Rouge Noir Gin wordt gemaakt op basis van jeneverbes maar ook van 5 botanicals die rond de wijngaard te vinden zijn: paarse korenbloem, duizendblad, kamille, klaproos en bloedzuring. Daarna werd de gin geassembleerd met een eigen wijndistillaat dat 6 jaar op eiken vaten rijpte. Het resultaat, is een gin met een licht floraal en intrigerend fris boeket met een fijne vinositeit. In de mond heeft hij een gastronomische aanzet met de pure smaak van jeneverbes en lichte toetsen van de wijngaardkruiden gevolgd door een lange afdronk.

Link met wijn

“Het is de perfecte basis voor een culinare gin & tonic, ook als basis voor verfijnde cocktails of om puur te genieten na de maaltijd”, aldus Bacquaert. “Een speciale fles werd ook geselecteerd, in de vorm van een wijnfles om de link te tonen met onze wijn en wijngaard.  De lijnen op de fles weerspiegelen de effectieve hoogtelijnen van de Rodeberg en de Zwarteberg. De aroma’s zijn heel puur en fijn, vandaar dat een glazen kurk gekozen werd, namelijk een vinolok. Op die manier worden de edele aroma’s lang bewaard.”