Het onafhankelijke Kortrijkse reiskantoor Mi Agency van Mariannne Impens pakt uit met een wel heel originele formule. Voor groepen van zes tot acht personen worden culinaire reizen in elkaar gestoken naar restaurant Likoké in het zuidoosten van Frankrijk. Likoké, in de Ardèche, is zoals wel bekend de nieuwe thuisbasis van de West-Vlaamse meesterkok Piet Huysentruyt. Er wordt om evidente redenen gemikt op het iets kalmere seizoen (zeg maar het laagseizoen): de maanden maart en april of de periode oktober-november. Maar Marianne Impens sluit andere periodes ook niet uit als er voldoende belangstelling is voor een groepsreis.
De trip naar de culinaire tempel, annex hotel, van Piet Huysentruyt neemt drie dagen in beslag. In de prachtige vallei van Le Vans wordt een zeer gevarieerd programma aangeboden, alles onder leiding en begeleiding van topkok en dito entertainer Piet Huysentruyt. Er wordt niet alleen uitgebreid getafeld, maar je leert er ook zelf te koken (kookles) of te ontdekken wat er de natuur zo allemaal in petto heeft voor de tafel (wild cooking ervaring). De driedaagse behelst inclusief een charmant hotelverblijf. (KC)
info: www.mi-agency.be