willem hille

Meesterkok Willem Hiele serveert als toetje eigen pistolets

KOKSIJDE – In het restaurant dat zijn naam draagt in Koksijde, deelt chef Willem Hiele in zijn gerechten de liefde voor de Belgische kust die hem zo inspireert. Maar een meesterkok moet ook al eens zijn grenzen durven verleggen. Dat doet Willem Hiele nu met zowaar originele pistolets die op een persconferentie in Brussel werden voorgesteld aan de media.

De ronde pistolet zelf is een frisse samenstelling van heerlijke en gezonde ingrediënten, en werd op de persconferentie voorgesteld in combinatie met een bouillonsoep op grootmoeders wijze. Maar het kan even goed in combinatie met een mooi stuk vlees, wortel, ajuin, selder, laurier, peterselie, tijm, sjalot, boontjes, rode ui of olijfolie. Alle ingrediënten maken van elk hapje van deze nieuwe pistolet een culinaire beleving, heet het. De kunst om het vlees perfect op smaak te brengen, wil Willem combineren met het warme, krokante broodje. 

Hille werkt in deze samen met het befaamde Brusselse bakkerijhuis Pistolet Original dat in 2013 werd opgericht door Valérie Lepla. Zij opende inmiddels in de hoofdstad al twee succesrijke pistolet zaken, één aan de Zavel en één in de Beenhouwersstraat. Lepla zegt te kicken op saenwerkingen met culinair talent.

Willem Hiele (37) vestigde zich jaren terug in het vissershuis dat al acht generaties lang toebehoorde aan zijn familie. Hille, die ook een fervent surfer is, koos voor een bestaan als self made kok. Hij leerde zichzelf koken nadat hij een bakkersopleiding volgde. In het bekende sterrenrestaurant in Oostduinkerke/Koksijde bereidt hij uitsluitend Noordzeevis met wilde planten en kruiden die hij plukt in de duinen. Nu knoopt hij terug aan met zijn opleiding. Met Pistolet Original creëerde hij een pistolet die niet zou misstaan op een postkaart om de culinaire geneugten van zijn land en streek aan te prijzen.