Huis van Wonterghem is een begrip in het zuiden van West-Vlaanderen, en zelfs ver daarbuiten. Het was grootvader Gustaaf die in 1935 er aan dacht het licht te doen schijnen voor eenieder die op zoek was naar passend vertier.
Zoon Marc Van Wonterghem bouwde vanaf de jaren zeventig de zaak met brio uit tot een place to be voor iedereen die de een of de andere cyclus in zijn leven passend wil herinnerd zien. Zelf noemen de Van Wonterghems zich graag, en met reden, meesters in het organiseren van mooie momenten. Ofte feestarchitecten.
Het was diezelfde Marc Van Wonterghem die ook dacht richting discotheken. Zo zag Diedjies (en destijds ook Carré in Willebroek) het levenslicht, inmiddels 56 jaar terug. Inmiddels zet Grégory Van Wonterghem, samen met partner Sophie, de zaken verder.
Een begrip
“Zondag in de vooravond kregen we plots een telefoontje uit het kamp van Van der Poel met de vraag of ze konden afzakken voor een private fuif in Diedjies”, vertelt manager Yvan Verhaeghe namens het Huis Van Wontergem. “Dat hebben we met plezier georganiseerd. Onze zaal kunnen we vakkundig opsplitsen. We vermoeden dat Victor Verhulst, de ook aanwezig was, de go between was.”
De zondagse parties in Diedjies zijn al decennia een begrip in het uitgaansleven. Daar komen gemakkelijk tot duizend mensen op af. “Al zijn we ook niet elke zondagavond meer open”, aldus nog Yvan Verhaeghe. “Het ritme is gezakt naar één zondag op twee. Er wordt nu te veel gedacht aan de maandagochtend zeker? Maar fuiven, jawel, dat wordt toch nog steeds gedaan.”
foto: Diedjies