GULLEGEM – Of de conjunctuur momenteel goed zit? De vraag stellen is ze ook el een beetje beantwoorden. Ja dus. Machinebouwer LVD uit Gullegem is daarom koortsachtig op zoek naar liefst honderd nieuwe medewerkers: een vijftigtal hier en een vijftigtal in Slovakije, waar zopas opnieuw een overname werd gerealiseerd. In Slovakije telt LVD nu, met de laatste verovering (ESK) er bij, drie fabrieken.
Voor HR-manager Gert Thienpont van LVD zijn het drukke tijden: honderd mensen aanwerven, het gebeurt niet in een handomdraai. Het aanbod biedt voor elk wat wils. Voor de site in Gullegem wordt de speurtocht ingezet naar alle mogelijke functies. Op de wenslijst staan onder meer software ontwikkelaars, CNC operatoren, monteurs, elektriciens, maar evenzeer een accountant, een manager voor internationale operaties, een marketeer of een administratief medewerker, om er maar enkele te noemen. “Ons bedrijf bevindt zich in een stroomversnelling en dus moet er volk bij komen”, aldus CEO Carl Dewulf.
Sfeer boven
Gert Thienpont zet momenteel alle mogelijke zeilen bij: klassieke advertenties, Linkd’in, maar ook Instagram en in mindere mate Facebook. Er wordt ook gedacht aan een campagne in virtual reality. LVD, gespecialiseerd in een heuse niche (machinebouw voor plaatbewerking), is een naam als een klok in de West-Vlaamse bedrijfswereld. Op de hoofdzetel in Gullegem werken momenteel 420 mensen. “Het verloop van personeel is doorheen alle jaren bijzonder klein”, zegt Thienpont. “Dat is het ultieme bewijs dat er hier een zeer gemoedelijke sfeer hangt in de context van een tot op vandaag familiaal gebleven bedrijf. Hier geldt ook een belangrijk principe: je kan op alle mogelijke manieren carrière plannen en ook maken. Hoger opgeleiden kicken vaak op de technologische jobs die we aanbieden, omdat die uniek zijn in Vlaanderen. Je vindt geen tweede nichespeler zoals LVD.”
Context kan doorslag geven
Of het evident is om de juiste mensen te vinden? “We hebben, gezien het imago van dit bedrijf, goede hoop”, aldus Thienpont. “Bij de laatste rekruteringsronden hebben we wel al ondervonden dat we soms steeds dieper in Vlaanderen moeten gaan zoeken. Zo kwamen er al mensen uit Aalst bij ons werken. Ze zijn allicht nog vlugger op hun werk dan mochten ze in Brussel moeten gaan werken, want geen files in die richting. We mikken ook op jonge afgestudeerden, voor wie de globale context (de aantrekkelijkheid om te wonen zeg maar) ook belangrijk is. Na de studententijd in Gent, keren wel meer pas afgestudeerden naar de heimat terug.”