Het nieuwste aanbod kreeg inmiddels ook de zegen mee van het professionele netwerk North Sea Chefs, een groepering waar de zestig beste chefs van het land deel van uitmaken. Meesterkok Filip Claeys (De Jonkman, Brugge, tweede van rechts) is hun voorzitter.
Claeys verklaart zich een grote voorstander van het promoten van niet bekende en niet commerciële vis in ons bord. “Minder duur is daarom niet minder smaakvol”, zegt Claeys. “Om nieuw aanbod, zoals de Spaanse Balfego tonijn of de Noorse Mowi zalm te beoordelen, kijken we niet alleen naar de kwaliteit of de smaak, maar ook meer en meer naar het duurzaam karakter bij het kweken of het vissen zelf.”
Exclusief voor de horeca
Beide genoemde verse vissoorten (de Mowi supreme zalm wordt in Noorse wateren liefst twee en een half jaar gekweekt voor hij op de markt komt) worden vanaf nu exclusief aangeboden door Lobster Fish. “Er bestaat maar weinig twijfel over dat er bij de horeca grote belangstelling zal ontstaan voor dit aanbod”, aldus Christof Malysse (links op de foto). “We zullen er ook alles aan doen om dit nieuwste en innovatieve aanbod mee te helpen promoten, zodat het een mooi verhaal wordt. Dat zal de komende dagen al meteen gebeuren op de Horeca Expo in Gent die doorgaat van 19 tot 22 november.”
Realistische optimist
Christof Malysse is zoals zoveel ondernemers: positief en optimist van nature. Maar hij is ook realistisch. “We weten dat de zaken ook altijd snel kunnen keren”, aldus Malysse. “Kijk maar naar onze loodzware energiefacturen, de indexatie van de loonkost of de oorlogssituaties in onze achtertuin. De vraag blijft daarom: welk impact zal dat nog hebben op Europa?”