Futurn Voka award

Kortrijkse Futurn aan het feest in Limburg

KORTRIJK - De Kortrijkse projectontwikkelaar Futurn kreeg zopas de hoogste onderscheiding in Limburg, voor een aldaar gerealiseerd project in Lummen. Voka wil met deze award innovatief ondernemerschap belonen in de bouwwereld. Futurn heeft zich op tien jaar tijd opgewerkt tot een vaste waarde in het realiseren van turn key projecten en van hoogstaande herontwikkeling van oude industriële sites. Het aantal referenties liegt er niet om.     

Futurn is dé specialist in de (her-)ontwikkeling van bedrijfsvastgoed en vormt bestaande sites om tot een innovatieve mix van duurzame industriële gebouwen, kantoren, showrooms en projecten op maat. Het bedrijf wordt aangestuurd door Frederik Baert en Gunther Biddelo.

Futurn is met bedrijvenpark ‘Laar 26’ in Lummen de trotse winnaar geworden van de Voka Vastgoed Award in de categorie ‘Bedrijfsvastgoed’. Het Kortrijkse topbedrijf heeft de laatste jaren bewezen dat Limburg een go-to-regio is voor de ontwikkeling van duurzame projecten. Limburg als een soort van ‘wingewest’. Zo wist Futurn in Limburg al een tiental bedrijvenparken te ontwikkelen. Daarnaast bereidt het bedrijf ook nog eens de herontwikkeling voor van 2 iconische sites in Hasselt: C-site en RE|CORE.

Verbindend karakter

De jury had niets dan lof voor de realisatie van Futurn en sprak zich in zijn conclusies als volgt uit: “Een oude grote logistieke site werd herontwikkeld tot een prachtig bedrijvenpark waar verschillende kmo’ hun plek vinden. De jury koos voor dit project omwille van het zeer interessante ontwikkelingsmodel dat versterkend werkt voor de Limburgse economie. Het project impliceert een bepaalde collectiviteit tussen de bedrijven die er zich vestigen en gebruik maken van elkaars services, in samenspraak met de gemeente en gebaseerd op de lokale vraag met een mix van units van 200 vierkante meter en grote hallen. Daarenboven slaagt de projectontwikkelaar erin om qua architectuur iets vooruitstrevend neer te zetten wat duidelijk een meerwaarde betekent voor de lokale gemeenschap.”