Foodbar Cotton Kitchen (FCK) is sinds dit jaar de officiële cateringpartner van het wielerteam Soudal Quick-Step van grote baas Patrick Lefevere. In de Ronde van Italië heeft drie dieetspecialisten mee afgevaardigd om de renners te begeleiden in wat ze eten.Voor en na elke rit wordt alle food die de renners nodig hebben, nauwkeurig afgewogen, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met de getrapte wattages.
Thijs Gelaude, die ooit mee achter het fornuis stond bij Hertog Jan, heeft in een een eerder leven zelf nog gekoerst en komt uit een familie van wielrenners. Dat helpt alvast om de juiste maaltijden te bereiden. De keuze die Remco en Co maken om een eigen expertenteam in huis te hebben, is wel overwogen. Er wordt geen enkel risico genomen met de keukens van de hotels waar de renners slapen. “Voeding is wetenschap”, zegt Thijs Gelaude in Het Nieuwsblad.
Passie voor gezond eten
Thijs Gelaude en zijn partner zijn jong en ambitieus en koesteren een passie voor gezond eten. Na de opleiding in de hotelschool Spermalie te Brugge volgde de Zwevelenaar een culinaire rondreis langs restaurant Bartholomeus**, restaurant ‘t Zilte***, Kommilfoo- en Hertog Jan ***. Na een stage in Singapore, koos hij toch om zijn eigen keuken uit te bouwen in Sandton Hotel Domaine Cocagne (Frankrijk) om finaal met zijn eigen bedrijf te landen in Kortrijk. Chaëlle Danneels werkte in binnen- en buitenland als hotelmanager in gereputeerde hotels. Besmet door het horeca virus ruilde ze haar hotel carrière in om samen met Thijs samen hun droom waar te maken.
Nog dit: dezer dage opende het duo ook een pop-up restaurant (Villa Cipressa) in het huis waar Hertog Jan vroeger zijn thuis had.
foto: Het Nieuwsblad