Het West-Vlaamse ondernemerschap wordt kennelijk gewaardeerd tot in de hoogste kringen, in casu het koninklijk hof. Drie ondernemers uit de provincie werd bedacht met een adellijke titel. Het gaat om Luc Glorieux (Busworld) , Michèle Sioen (Sioen Industries) en Bernard Deryckere van Alpro. Op voorstel van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de koning bij koninklijke besluit het trio, naast een keurgroep van anderen, adellijke gunsten verleend.
Michèle Sioen, die de voorbije jaren met succes voorzitter was van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) mag voortaan de titel van barones voeren. Met haar eigen bedrijf Sioen Industries tekent ze voor een uniek groeiparcours en dat is zelfs de koning niet ontgaan. Bernard Deryckere en Luc Glorieux mogen dan weer pronken met de adellijke titel van “Commandeur in de Leopoldsorde”. Alpro, het soya voedingsbedrijf dat sinds jaar en dag geleid wordt door Bernard Deryckere, heeft een belangrijke vestiging in Wevelgem, naast zijn hoofdkantoor in Gent. De strategische visie van Deryckere wordt door de hele sector naar waarde geschat. In die mate zelfs dat het moederbedrijf (het Franse Danone) recent nog niets dan lof had voor de West-Vlaamse CEO en zijn prestaties.
Luc Glorieux bouwde met Busworld aan een internationale beurs die is uitgegroeid tot de belangrijkste ter wereld in de sector. Het begon allemaal in 1971 met een toen nog magere bezetting van elf exposanten in de Hallen van Kortrijk. Nu komen bus- en carbedrijven van over de hele wereld naar Kortrijk. Dit jaar gaat Busworld voor de laatste keer door in Kortrijk, waarna de vakbeurs verhuist naar Brussel. Busworld heeft steeds onder impuls van Glorieux ook al zijn anker uitgegooid in landen als China, Rusland, Turkije, India en Colombia.