In de loop van 2017 wil de West-Vlaamse sterrenchef Kobe Desramaults een nieuw restaurant openen in Gent. In principe zou dat in mei of juni volgend jaar concreet moeten zijn. Het zou gaan om een kleine eetgelegenheid met pakweg 16 plaatsen rond een open keuken. Ongeveer gelijktijdig met de opening van zijn nieuwe zaak, zou zijn Gents restaurant De Vitrine dan weer de deuren sluiten. De Vitrine kampt met een overhead aan kosten en personeel en is daardoor niet echt rendabel. Eind 2016 sluit hij zoals bekend ook de zaak waarmee hij beroemd werd, In De Wulf in Dranouter. In Gent blijft Desramaults, na de opening van de nieuwe zaak, ook nog eigenaar van de lokale bakkerij De Superette die uitgebaat wordt door Sarah Lemke.
Over zijn nieuwe zak in Gent zei Desramaults eerder al het volgende: “De bedoeling is dat je je volledig aan ons overgeeft. Niets à la carte, je krijgt wat wij die dag koken. Alsof je naar een concert gaat: er is een playlist, een opbouw, een ritme en een tempo, en het mag twee uur duren. Daarna mag je blijven plakken en zeveren zolang je wil, maar in die twee uur heb ik de touwtjes in handen.” (KC)