De chef-kok maakte de keuze om zijn sterrenrestaurant te sluiten om meerdere redenen, maar één ervan was de goesting om nieuwe projecten te lanceren, na De Vitrine en De Superette. Zijn volgend project wordt opnieuw een restaurant in Gent, in de oude Belgacomtoren aan de Oude Beestenmarkt, dat in 2020 compleet wordt verbouwd. Daarom zal het restaurant maar vier jaar bestaan. Desramaults wil naar eigen zeggen iets kleinschaligers, maar tegelijk voelt hij nog de ambitie om culinair nog hoger te vliegen. Maar dan wel in een heel ander kader, een ander concept. Een kleinere zaak met maximaal zestien couverts, rond een open keuken waar er enkel met puur vuur zal gewerkt worden. “De bedoeling is dat je je volledig aan ons overgeeft”, benadrukt Desramaults. “Niets à la carte, je krijgt wat wij die dag koken. Alsof je naar een concert gaat: er is een playlist, een opbouw, een ritme en een tempo, en het mag twee uur duren. Daarna mag je blijven plakken en zeveren zolang je wil, maar in die twee uur heb ik de touwtjes in handen.” (KC)
Eind dit jaar sluit Kobe Desramaults de deuren van zijn sterrenrestaurant In De Wulf. En dat zorgt ervoor dat heel wat mensen nog snel een tafeltje hebben gereserveerd. De sterrenchef zelf broedt alweer op nieuwe projecten, zoals een derde restaurant in Gent. “Het is ontploft nadat ik had aangekondigd dat het hier (In de Wulf, zijn sterrenzaak in Dranouter) ophield,” aldus Desramaults in het weekblad Humo. “Een kleine storm van reservaties, we zitten al bijna vol tot de sluitingsdag. Zeggen dat ik met In de Wulf zou stoppen was de beste marketing zet aller tijden. We gaan mogelijk voor het eerst winst draaien.”