Het voorbije weekend ging Kobe Desramaults, en met hem een ruim tienkoppig team, voor het laatst aan de slag in zijn toprestaurant In De Wulf in Dranouter. Het werd alles bijeen een feestelijke avond voor alle aanwezigen. Op zaterdag waren externe gasten aan de beurt voor culinaire verwennerij, op zondag kwamen vrienden en familie langs om zich nog één keer te goed te doen aan Kobes festijn. Op het laatste menu stonden onder meer slakken uit Komen, Noordzeekreeft en peer met venkel.
In De Wulf sluit nu de deuren maar Desramaults zelf gaat volgend jaar met zijn kunstjes door in Gent. Zij het kleinschaliger, met minder franjes en ook tijdelijker, ofte back to the roots zoals hij het zelf wil. De 36-jarige meesterkok wil vooral zichzelf minder druk opleggen. Kobe Desramaults slaagde er in om van de quasi onooglijke eetgelegenheid van zijn ouders in Dranouter één van de beste restaurants van het land te maken. Het succes kwam niet vanzelf maar alleen via hard labeur. De West-Vlaamse meesterkok staat voor altijd bekend als de man die het aandurfde om de bekende en minder bekende producten uit eigen West-Vlaamse bodem op het bord te toveren. Zijn authenticiteit als mens en professional en zijn eenvoud in de aanpak deden de rest. (KC)