Nadat hij eind vorig jaar de deuren sloot van zijn sterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter, werd het vooral stil rond Kobe Desramaults. De topchef zei dat hij het gedurende een bepaalde tijd vooral wat kalmer aan wilde doen. Een relatief begrip natuurlijk want eens hard werker altijd harde werker. Nu blijkt de West-Vlaming klaar voor een nieuw initiatief aan de andere kant van het land, in Limburg met name. Niet zozeer een culinair avontuur dan wel een vrij ambachtelijk initiatief.
Per 25 juni opent sterrenchef Kobe Desramaults immers zijn eigen bakkerij in het openluchtmuseum van Bokrijk. Desramaults verkoopt zijn aanbod meteen ook in een nieuwe superette. Een speciaal zuurdesembrood, gemaakt met allemaal ingrediënten uit de omgeving, wordt vanaf dan verkocht in het museum van Bokrijk. Het is ook de bedoeling om in Limburg rond te trekken met foodtrucks om Bokrijks Brood op de markten aan de man te brengen. Dit project is meteen ook het eerste grote startschot van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) waarmee het domein zich in Vlaanderen op de kaart wil zetten als modern, hip en de moeite waard. Met Kobe Desramaults aan boord, zorgt de Limburgse toeristische attractie alvast voor een geslaagde marketingoperatie.