Michelin zette eerder al de toon door aparte edities uit te brengen in een beperkt aantal steden. Nu volgt Gault&Millau dat voorbeeld door in samenwerking met het lokale gemeentebestuur een aparte gids uit te brengen. Het betreft een primeur voor Gault&Millau. De gids telt 140 pagina’s met een oplage van 49.000 exemplaren.
Bij de opmaak van de nieuwe Gault&Millau Knokke-Heist Regional Guide kreeg de redactie van de culinaire gids volledig carte blanche. Uit de 200 restaurants die Knokke-Heist telt, zal Gault&Millau de beste adressen kiezen. “De gids wordt hét culinaire referentiepunt voor iedereen die in Knokke-Heist lekker wil genieten”, klinkt het officieel in een persbericht.
Alle inwoners, tweedeverblijvers en seizoenhuurders krijgen een gratis exemplaar van de gids, die eveneens via Toerisme Knokke-Heist en lokale boekhandels verkocht wordt. De kostprijs bedraagt 14,95 euro. In de algemene Gault&Millau-editie van 2021 zijn momenteel 42 Knokse restaurants opgenomen. Met Bartholomeus (twee Michelinsterren), Boo Raan, Sel Gris en Cuines 33 (elk één Michelinster) beschikt Knokke-Heist over vier sterrenrestaurants.