Knokke 21 helizicht Place m as tu vukoepel2

Knokke krijgt aparte Gault&Millau gids

KNOKKE - Voor het eerst wijdt Gault&Millau een volledige gids aan één plaats. 'A taste of Knokke-Heist' verzamelt alle culinaire adresjes uit de mondaine badstad. Een opsteker voor de lokale restauranthouders na een moeilijk jaar. 

Michelin zette eerder al de toon door aparte edities uit te brengen in een beperkt aantal steden. Nu volgt Gault&Millau dat voorbeeld door in samenwerking met het lokale gemeentebestuur een aparte gids uit te brengen. Het betreft een primeur voor Gault&Millau. De gids telt 140 pagina’s met een oplage van 49.000 exemplaren.

Bij de opmaak van de nieuwe Gault&Millau Knokke-Heist Regional Guide kreeg de redactie van de culinaire gids volledig carte blanche. Uit de 200 restaurants die Knokke-Heist telt, zal Gault&Millau de beste adressen kiezen. “De gids wordt hét culinaire referentiepunt voor iedereen die in Knokke-Heist lekker wil genieten”, klinkt het officieel in een persbericht.

Alle inwoners, tweedeverblijvers en seizoenhuurders krijgen een gratis exemplaar van de gids, die eveneens via Toerisme Knokke-Heist en lokale boekhandels verkocht wordt. De kostprijs bedraagt 14,95 euro. In de algemene Gault&Millau-editie van 2021 zijn momenteel 42 Knokse restaurants opgenomen. Met Bartholomeus (twee Michelinsterren), Boo Raan, Sel Gris en Cuines 33 (elk één Michelinster) beschikt Knokke-Heist over vier sterrenrestaurants.