Jules Destrooper Oldtimer-gebouw

Jules Destrooper en IJsboerke kijken elkaar opnieuw diep in de ogen

IEPER - Jules Destrooper, winnaar van hét Product van West-Vlaanderen, en het Kempense IJsboerke zijn bepaald geen onbekenden voor elkaar. Het winnende product van de award - de door Made in bekroonde natuurboterwafel - was al de vrucht van hun samenwerking. Nu kondigen beide partijen een nieuwe entente aan met de lancering van een feestelijke verwennerij onder de noemer ‘Le Gâteau’, een luxueuze ijstaart die het beste van beide merken wil combineren.

 

Met de feestdagen voor de deur wordt ‘Le Gâteau’ voorgesteld aan het perfecte feestdessert, een elegante aanvulling ‘Made in Belgium’ op de traditionele kerstbûche.
‘Le Gâteau’ is niet de eerste samenwerking tussen IJsboerke en Jules Destrooper; de twee werken al geruime tijd succesvol samen. In 2009 introduceerden ze ‘La Galette’, een combinatie van IJsboerke vanilleroomijs met smeuïge karamelsaus, omhuld met Belgische chocolade en afgewerkt met de iconische natuurboterwafels van de biscuiterie. 15 jaar later is dit nog steeds een vaste waarde in het diepvriesvak.

Eerder dit jaar lanceerde IJsboerke ook de één-literdoos ‘Jules Destrooper Almond Thins & Speculoos’: een romige vanillecombinatie van knapperige stukjes speculoos en Jules Destrooper amandelbrood, afgewerkt met gekarameliseerde amandelstukjes. Dit schepijs maakt deel uit van IJsboerkes Belgian Originals-range, waarbij wordt samengewerkt met andere Belgische merken zoals Leonidas en Hoogstraten Aardbeien.

Combinatie van smaken en ideeën

“Het idee om een nieuwe ijstaart op de markt te brengen, speelde al langer bij IJsboerke”, zegt Jef Segers, commercieel manager van IJsboerke. “Liefst één die extra feestelijk is, maar waarvan het hele jaar door genoten kan worden. Deze elegante ijstaart, die de verfijnde smaak van Jules Destrooper-koekjes combineert met romig IJsboerke-ijs, biedt daarop het antwoord.”
“IJsboerke draagt net zoals onze bakkers bij Jules Destrooper, respect voor smaak, ingrediënten en traditie hoog in het vaandel”, aldus  Ives Depoortere, CEO van Biscuiterie Jules Destrooper.
‘Le Gâteau’ is te verkrijgen bij Colruyt, Delhaize, Carrefour, Alvo, Deli Traiteur en ook bij de IJsboerke takeaway shops in Wijnegem Shop Eat Enjoy en Ring Kortrijk.

Sinds 2015 wordt Jules Destrooper aangestuurd door de familie Vandermarliere. De aandeelhoudersfamilie zet meer dan ooit in op de groei en professionalisering van het bedrijf. Vandaag bevat het assortiment 16 soorten en is drie kwart van de productie bestemd voor export. De koekjes zijn te verkrijgen in een zestigtal landen, van Japan tot in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.