Hotel Lebeau 19 is de nieuwste aanwinst van het ondernemersduo Karel Coudyser (48) en Wim Dereu (54). In hartje Zoute zullen ze het villahotel van de familie Ide verder uitbouwen. Naast 26 moderne, comfortabele kamers pronkt het project met een luxe brasserie en een groot zuidgericht terras met waanzinnig mooi zicht op de ongerepte natuur. Na het Zoutestrand 19, Put 19 en The Nighteen is Hotel Lebeau 19 de vierde parel aan de kroon van ondernemers Karel Coudyser en zijn kompaan Wim Wim Dereu. “Enkele maanden geleden contacteerde Joris Ide ons met de vraag of wij zijn hotel wilden runnen”, aldus Karel Coudyser. “Dat was een voorstel waar we niet lang hoefden over na te denken want dit is een schitterend project.”
Van last naar plezier
In 2015 nam Joris Ide het Golfhotel over van de familie Hemelaere, waarna het hotel in een nieuwe setting en na een grondige facelift de deuren opende. “Maar het spreekwoord ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is hier van toepassing”, grijnst Joris Ide. “Ons hotelproject was geschoeid op de formule ‘kamer met ontbijt’ maar dit hotel heeft een pak meer mogelijkheden. Onze groep heeft tientallen bedrijven maar we hebben geen benul van gastronomie en horeca. Dus zijn we maar op zoek gegaan naar een geschikte uitbater. Dit heeft geleid naar een deal met twee echte professionals die het beter zullen doen dan wij. Wat vroeger een last was, wordt nu een plezier dankzij de concessie aan de mensen van Put 19.”
Nieuw elan
“In hartje Zoute zullen we het hotel van de familie Ide met veel respect verder uitbouwen”, zo laten de concessiehouders verstaan. “We creëren een prachtige brasserie, met bar en een zalig zuidgericht terras. Zowel passanten als hotelgasten kunnen genieten van ontbijt, lunch, apero, tappas, diner of pousse-café”, aldus Karel Coudyser. “In samenwerking met OVS Decoratie en Vervarcke Interieur zorgen Vincent Van Laere en Rik Ruebens voor een complete make-over van het gelijkvloers. Grote troef wordt ons rustgevend terras waar men heel de dag van de zon en de sfeer kan genieten. Vanaf 15 juli 2021 tekent Meubili voor een nieuwe en luxueuze outdoor beleving.”
Bieke Martens, de partner van Wim Dereu, neemt de uitbating van het hotel op zich. Ze krijgt assistentie van Mieke Roels. De vroegere crew blijft en wordt verdubbeld tot een team van 15 medewerkers. In de luxebrasserie zal chef Jurgen De Proft het menu samenstellen, en dat zeven dagen op zeven.