Een groenere wereld zonder CO2-uitstoot. Dat is waar Project Zero uit Waregem naar streeft. Door in te zetten op kwaliteitsvolle, CO2-neutrale energieoplossingen wordt steun verleend aan installateurs, elektriciens en professionals bij het aanbieden van een totaaloplossing voor hun klanten.
Jan Cieters mag zonder meer een pionier worden genoemd als het gaat over duurzame energie oplossingen. Met zijn Project Zero in Waregem focust hij als gespecialiseerde groothandel volledig op het aanreiken van de juiste middelen om de elektrificatie van privéwoningen en/of bedrijventerreinen te bevorderen. “We staan klaar voor de professionele energie-installateur met specifieke technieken en producten om CO2-neutraal stroom te genereren, stockeren, beheren, verbruiken en besparen”, zegt Jan Cieters.
Thuis in zelfverbruik
Op basis van 5 concrete doelstellingen werkt Project Zero toe naar een nul uitstoot. Zo zetten ze in op de productie van energie aan de hand van zonnepanelen. Die opgewekte energie stockeer je vervolgens aan de hand van thuisbatterijen. Ook het slim sturen, meten en beheren van die stroom speelt een rol. Tot slot ondersteunen ze het verbruik aan de hand van laadpalen en energiebesparende ledverlichting.
“Met deze middelen willen we tot zero-emission komen en stimuleren we energie-installateurs, bedrijven en particulieren om slimmer om te gaan met energie”, aldus Cieters. “Vooral op het vlak van energiebeheer kunnen we nog veel leren. Dat gaat verder dan domotica waarbij je via een app bijvoorbeeld je verwarming of verlichting in- en uitschakelt. Met Smappee kan je de geproduceerde stroom voordelig inzetten. Als je al deze elementen samentelt, kom je tot onze 5 pijlers richting zero emissie: produceer stroom, stockeer stroom, beheer energie, verbruik stroom en bespaar stroom.”
Inspelen op evoluties
De technieken om tot zero emissie te komen en slimmer energie te verbruiken evolueren voortdurend. “Het is een sterk fluctuerende markt”, licht de zaakvoerder van Project Zero toe. “Er verandert veel op korte tijd. Dat is goed, omdat de middelen steeds beter worden. Toch maakt net dat het ook moeilijk om al 5 jaar vooruit te kijken. De technologie zal nog verder groeien, maar daar mag je niet op wachten om te investeren in intelligent energiebeheer.”
Waar de motivatie voor duurzame technieken bij particulieren eerder subsidie gedreven waren, merkt Jan Cieters vandaag een mentaliteitsswitch. “Mensen begrijpen dat verstandig omgaan met energie en uitstoot belangrijk is”, zegt hij. “Vanuit Project Zero stimuleren we dan ook duurzaam leven, onder meer door zelf ook CO2-neutraal te werken. Zo werken we mee aan PV Cycle, een programma voor het ecologisch recycleren van fotovoltaïsche panelen.”
Sterke band met de markt
Het ervaren team van Project Zero deelt hun kennis over zero emissie en slimmer energiebeheer via verschillende opleidingen. Zo wordt er systematisch gebouwd aan sterke relaties met de klanten. “Klanten hebben het gevoel dat ze hier thuiskomen”, dixit Cieters tot slot. “Dat vinden we belangrijk. We ontzorgen hen maximaal door hen te begeleiden naar de juiste producten en daar opleidingen aan te koppelen. Zo komen we samen tot de geschikte oplossingen.”