De intrede van de Kaminski Group is net de reden waarom het trio managers die de club de voorbije jaren runde, is opgestapt. Na welgeteld 1 meeting met de Amerikaanse groep (ter gelegenheid van de nu al historische thuiswedstrijd tegen Club Brugge, gewonnen met 1/0), stond hun besluit vast: dit komt niet goed. De Kaminski Group heeft nul referenties in of voeling met het voetbalmilieu. Aankondigingen (zoals de intrede bij Everton) werden ook nooit hard gemaakt.
De Kaminski Group heeft in de VS een portfolio uitgebouwd als projectontwikkelaar. Goed ingelichte bronnen rond het dossier bevestigen dat de Amerikanen bereid waren om de door Vincent Tan gevraagde 15 miljoen euro voor KV Kortrijk in een maal op tafel te leggen. De andere kandidaat,de Engelse eersteklasser Burnley, wilde over drie jaar gespreid telkens 5 miljoen neerdokken. Tan koos meteen eieren voor zijn geld. De Maleisische miljonair kocht in 2015 KV Kortrijk voor 5 miljoen euro en verkocht na enkele maanden de twee betere spelers al voor 2,5 miljoen euro. Goed ingelichte bronnen wijzen erop dat die gelden ten goede zijn gekomen van de clubkas. De voorbije seizoenen heeft Tan ook altijd bijgepast wat er te kort was, zo weten insiders. In totaal wordt zijn investering dan ook eerder geraamd op ruim 10 miljoen euro (5 miljoen startkapitaal en meer dan 5 miljoen werkingsmiddelen).
Bij Burnley, de voorlopige verliezer in het dossier, wordt nu afgewacht of Kaminski, een naar de VS uitgeweken Pool, zijn beloftes en beleid met KVK zal kunnen waarmaken.