Met Satellite Gourmet wil Sabine Goethals mensen informeren en inspireren over alles wat met gastronomie te maken heeft. Dit doet ze nu al een aantal jaren, en er is al een community uit gegroeid.
De opstap gebeurt aan de hand van een podcast, een blog en social media kanalen waar ze hooguit om de paar weken nieuws op deelt. Daarin passeert zowat van alles de revue: restaurantbezoeken, gesprekken met een keurgroep van mensen die hun passie voor gastronomie delen, het ondernemerschap achter het fornuis, de kunst van het koken, de cultuur van voedsel en dranken, het belang van gastvrijheid en wat al niet meer. “Maar dat is nog niet alles”, aldus Goethals. “Ik help ook bij het organiseren van cooking theaters, catering fairs of food festivals.”
Open voor partnerships
Sabine Goethals kent het wereldje van de sterrenchefs, sommeliers en andere culinaire professionals als haar broekzak, en ze heeft er een grote connectie mee, zowel in het binnen- als in het buitenland. Haar persoonlijke adressenboekje puilt uit van de boeiende contacten in dat wereldje.
In deze fase is ze nog op zoek naar ‘jaarpartners’ om haar missie te kunnen verder zetten. “Na 3 jaar zelf véél geld erin te investeren ben ik op zoek naar partners die in mij én mijn tool en de wereld van de gastronomie geloven”, aldus de van dynamiek niet gespeende Goethals. Ze noemt zichzelf alvast een creatieve ondernemer in woord, beeld en klank, en daar is geen woord van gelogen zoals ook haar cv bewijst. Een dame die van vele markten thuis is: van theater over onderwijs en presentaties tot een loopbaan in het tv-landschap en de …gastronomie.