Ann De Bisschop heeft inmiddels haar strepen als experte in de materie ruimschoots verdiend. na een loopbaan die zich grotendeels afspeelde in de mediawereld, gooide ze zich resoluut op wellbeing op het werk. Avant-la-lettre bijna, want vijf jaar terug was de aandacht voor deze cruciale topic nog lang niet zo groot als vandaag. Corona heeft dat proces alleen maar versneld. Ann De Bisschop heeft zich een professionele weg gebaand door dat bos, onder meer als begaafd keynote speaker en ook als auteur.
Hoog op de agenda
Het moge duidelijk zijn: human capital stond nooit hoger op de agenda als vandaag de dag. Wellbeing experte Ann De Bisschop uit Knokke benut daarom haar expertise op het vlak van welzijnsbeleid om samen met haar Circle of Wellbeing een uniek event over welzijn op de werkvloer te organiseren.
Op vrijdag 2 juni verzamelt het kruim van de Vlaamse bedrijfswereld zich bij NOA in Kruisem (het belevingscentrum van Renson) voor Well at Work. Het moet een dag worden vol inspiratie, connectie en beleving, met onder meer ook plenaire keynotes van arbeidseconoom professor Stijn Baert, CEO Anouk Lagae van het Roeselaarse Accent en finaal ook een brede analyse door Ann De Bisschop zelf. Ook op de agenda: inspiratie- en belevingssessies door Ignace Van Avermaet, CEO van het Brugse communicatiebureau d’Artagnan, gespecialiseerd in employer branding. Daarnaast kan elkeen zelf een keuze maken uit maar liefst 13 inspiratie- en belevingssessies met in de materie beslagen sprekers uit de bedrijfswereld.
Plus voor bedrijven
Ann De Bisschop is inmiddels een pionier in het professionaliseren van welzijn op het werk. Ze was de eerste wellbeing director in België en is sinds 5 jaar als zelfstandig wellbeing experte een veel gevraagd en gepassioneerd spreker over welzijn, werkgeluk en leiderschap.
Ze wil bedrijfsleiders ervan overtuigen om welzijn te verankeren in hun organisatie, zodat het niet enkel om losse initiatieven gaat, maar deel uitmaakt van de bedrijfscultuur. Daarbij maakt ze duidelijk dat welzijn binnen een bedrijf een gedeelde verantwoordelijkheid is en staat ze stil bij de rol van zowel organisatie en de leidinggevende als die van de medewerker zelf.
“Een sterk welzijnsbeleid zorgt er niet alleen voor dat de medewerkers langer trouw blijven aan je bedrijf en zich maximaal en vol enthousiasme inzetten om samen het grote gemeenschappelijke doel te bereiken”, aldus Ann De Bisschop. “Het is ook een extra troef om nieuw talent aan te trekken en om het probleem van langdurig absenteïsme maar ook presenteïsme aan te pakken. Inzetten op gelukkige, gemotiveerde, getalenteerde, geïnteresseerde en geïnformeerde medewerkers is een must.”
De cirkel moet rond zijn
De in Knokke wonende Ann De Bisschop schreef de boeken ‘Aftellen naar maandag’ en ‘Welzijn = Winst’, en binnenkort komt haar derde boek uit dat ze samen met professor Stijn Baert schreef. Met de door haar mee opgerichte The Circle of Wellbeing timmert ze aan de weg van het werkgeluk op de vloer.
“Wij zorgen er samen voor dat het welzijn van de medewerkers verankerd wordt binnen de organisatie”, licht De Bischop toe. “Wij zorgen dat de cirkel rond is. Dus ja, wij doen meer dan fruit en yoga geven. Ook empathisch en motiverende leiderschap, autonomie en empowerment komen aan bod, net als de cultuur en waarden van de organisatie. We streven naar een groeimindset en engagement bij de medewerkers en zetten in op optimale connectie tussen de teams. De mentale balans en fysieke gezondheid van de medewerkers maken de cirkel rond.”
info: