dierendonck

Hendrik Dierendonck wil België veroveren

VEURNE – Hendrik Dierendonck, zowat de bekendste slager-ondernemer van het land, heeft ambitieuze expansieplannen. Hij mikt op een verdubbeling van het aantal beenhouwerijen, en wil in het Brusselse ook een tweede vleesrestaurant openen.

Hendrik Dierendonck is 43 en loopt over van ambitie. Hij ontvouwde zijn plannen in een gesprek met De Tijd. Met zijn vleesgroep (retail -3 beenhouwerijen- en horeca -Carcasse in Koksijde) draait hij nu een omzet van circa 9 miljoen euro. Maar de Veurnse slager wil meer. In november start hij met een bijkomende beenhouwerij in Kortrijk en hij wil zo snel mogelijk 8 tot 10 zaken in portefeuille. Nu zijn er drie winkels: een in Nieuwpoort, een in Koksijde (Sint-Idesbald) en een in Brussel.

Hendrik Dierendonck heeft altijd van de daken geschreeuwd dat hij enkel hoogstaande kwaliteit in de markt wilde zetten. Om zijn ambities kracht bij te zetten, wil Dierendonck nu op zoek naar investeerders die in zijn plannen geloven. Hij zegt zelfs geen problemen te hebben om de meerderheid in zijn groep op te geven, zolang de kwaliteit van het product maar gewaarborgd blijft.

De Veurnse beenhouwer voert zijn vlees in uit verschillende Europese landen. Zijn groep levert zowel aan restaurants (waaronder enkele toprestaurant) als aan winkels in binnen- en buitenland. De grote distributeurs -genre Delhaize- worden nog altijd gemeden.