dierendonck gekke foto

Hendrik Dierendonck piloteert zijn restaurant Carcasse naar de wereldtop

KOKSIJDE - In 2015 startte de bekende 'butcher' en kustjongen Hendrik Dierendonck ook zijn eigen restaurant Carcasse op in Sint-Idesbald. Een oude jeugddroom zeg maar. Vandaag krijgt datzelfde restaurant, gespecialiseerd in kwalitatief vlees,  grote wereldwijde erkenning.

De World’s 101 best steakrestaurants is in het milieu een gerespecteerde bijbel. Carcasse krijgt er nu een plaats toegewezen. Op nummer 8, niet kwaad voor een tweede kwalificatie. Carcasse werd eerder op plaats 44 gezet, nu dus een enorme promotie. Op plaats 1 staat het Londense Hawksmoor en op 2 het Argentijnse Don Julio.

Hendrik Dierendonck heeft altijd gezworen bij kwaliteitsvlees van eigen bodem, de terroir zoals hij dat zelf graag noemt. Achter het verhaal van Carcasse gaat, net als achter het verhaal van zijn vijf slagerszaken, een eigen boerderij schuil met een vijftigtal runderen die zorgvuldig gekweekt worden. Om de bevoorrading te verzekeren doet hij ook beroep op aanvoer van derde boerderijen, maar altijd volgens de door Dierendonck opgelegde kwaliteitsstandaard.

In de kmo van Hendrik Dierendonck werken op vandaag bijna honderd mensen. Zijn hele bedrijf is goed voor een geconsolideerde omzet van om en bij de 20 miljoen euro. Hendrik Dierendonck droomt er naar eigen zeggen van om op een dag in een wereldstad zoals bijvoorbeeld Parijs ook zijn eigen vleesrestaurant te beginnen. Zoals Jacques Brel eens zei: “Dans la vie, il faut réaliser ses rêves.” Wedden dat?